Nordeuropas cool hemmelighed

Baltikums største by Riga kunne meget vel blive Østersø-regionens næste kreative hot-spot. 

Miera iela betyder ”fredens gade”. I Sovjettiden et arbejderområde der bl.a. husede en chokoladefabrik og en tobaksfabrik. Som så mange andre industrier lukkede de i 90’erne. I dag er Miera iela blevet den pulserende røde tråd i et kreativt miljø, der midt i krisen er blomstet op i Letlands hovedstad Riga. Med små lokale designer butikker og tilmed et ”health resort” for planter, minder kvarteret omkring “fredens gade” om Berlins cool lillesøster. DIY-attituden er ikke en påtaget identitet, men måden man gør det på i en by, hvor støttekroner og kunstnerpuljer oftest er en by i Rusland. Det er også i Miera iela’s kunstcafe’er, at mange nye up-coming musikere, kunstnere og performere har deres første gigs.

Se mere: Riga, Miera iela, TAKA, DAD Cafe, Illuseum, Pienslille film om Miera iela

Photos: M. Zaharkin, Taka’s personal archive, DAD’s personal archive

Dette indlæg blev posted i Into the Wild og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *