Stil spørgsmål til Tinariwen

Vi har fået audiens hos ørken-rockerne, og du stiller spørgsmålene 

Næste uge giver det verdensberømte desert blues band Tinariwen to koncerter i Danmark. Mandag står bandet på scenen i VEGA, og tirsdag gælder det Atlas i Århus. Du kan stille bandet spørgsmål. Se hvordan nederst i artiklen.

Med deres rå og støvtørre guitarbaseret bluesy sound, har Tinariwen være de fremmeste ambassadører i udbredelsen af nomadefolket Tuaregernes musik. Musik som senere også bands som Tamikrest og Terakaft har kastet sig over.

Bandets allerførste koncert udenfor ørkenen var på Roskilde Festival 2001. Siden er Tinariwens popularitet skyrocket i en grad, kun få artister indenfor verdensmusikken oplever, og de største stjerner står i kø for at hylde musikken:

“To share this stage with Tinariwen is a real joy because when I hear them I hear the beginning of music of the Mississippi and of Muddy Waters, Jeff Beck, BB King, Little Walther, Otis Rush, Buddy Guy… this is where it all comes from, they are the originators.” – Carlos Santana

“They come from a hard place. It’s very different when people are singing for their life, rather than just to eat. It’s true that this kind of music is like a breath, that I can feel. It’s the discovery of new sounds, new harmonies.” – Bono, U2

Musikken kan stå alene, men Tinariwens popularitet skyldes også, at de er selvproklamerede aktive i kampen for Tuaregernes egen stat. En konflikt der med militærkuppet i Mali (hvor stærkt bevæbnede Tuaregere hjemvendt fra Libyen spiller en stor rolle) har fået en smule opmærksomhed herhjemme.

Ægte helte? Eller er de, som den fremragende blog Afropop formulerer det, blevet ”touted as true-life rock rebels, musicians whose already fantastic music was spiced with a romantic image of nomadic warriors summoning the blues from the desert sand” af et vestligt publikum (jvf. vores ven fra U2).

Sandheden ligger nok et sted imellem, og er du blevet nysgerrig, kan du spørge bandet selv.

Almonde møder nemlig Tinariwen før deres koncert i VEGA og vil i den anledning samle en række af jeres spørgsmål og stille dem til bandet.

Yderligere et par artikler til inspiration:

Andy Morgan: “TINARIWEN – Sons of the desert”

Tom Pryor: “The Nat Geo Music Interview: Tinariwen”

Skriv dit spørgsmål i kommentarfeltet her nedenunder, og husk at alle spørgsmål er velkomne.

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *