Mali – en musikalsk historie

Hvorfor er Malis musikkultur så rig? Følg Almonde til Afropop Worldwide og få lidt af svaret 

Få lande har en musikkultur som Mali, hvor den ene verdensstjerne efter den anden har stået i kø for at blive hyldet internationalt – Ali Farka Touré, Salif Keita, Tinariwen, Amadou & Mariam, Toumani Diabaté for at nævne nogle få.

I lyset af den seneste tids uro i landet, der har rystet mange malineseres stolthed, bringer Afropop Worldwide et (meget dybdegående) interview med ekspert i Malis kulturhistorie Cherif Keita, for at, som de selv udtrykker det, tage et ”step back to look at the sweep of it’s history to remind us that Mali is truly unique among all the nations of Africa. ”

Det er ikke læst på 5 min, men alle med interesse for Malis musikkultur.. eller Afrikas musikkultur, eller i det hele taget bare interesse for oprindelsen af, hvad vi i dag kalder rytmisk musik, bør finde sig den ekstra tid.

LÆS INTERVIEWET HER

Én af Malis nye stjerner: Vieux Farka Touré –  Foto: Anna Tatarczak

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *