Fredagens udvalgte world

Dagens bedste world koncerter på Roskilde ifølge Mr. Tropical Bass, DJ Copyflex 

Den globale klubmusik bliver mere og mere populær herhjemme. Cumbia, Moombathon, Kuduro, 3ball og alle dets gadekryds er måske endnu ikke household-names, medmindre huset er en af Københavns efterhånden mange natklubber, der de seneste år har taget musikken til sig – sammen med et voksende publikum. At den tropiske bas-bølge i disse år skyller ind over hovedstaden kan mange takkes for, men én der bør få et lidt hårdere håndtryk er den københavner-baserede DJ, og ifølge egen udlægning ”kulturkannibalist”, Copyflex, der også under en række andre alias og som medlem af musikkollektivet Yo Fok, har skubbet grænserne for, hvad hip klubmusik er

x

Danyèl Waro – Gloria kl. 17:00

”Jeg hørte Danyèl Waro for et par år siden, og jeg får bostavelig talt stadig gåsehud når jeg tænker på den koncert. Det er faktisk helt vildt jeg reagerer så lang tid efter. Det er beviset på, at rave musik i virkeligheden er gammelt, og så er det 100 % akustisk. Én af mine personlige favoritter”

 

x

Celso Piña – Cosmopol kl. 19:30

“Samplet sygt meget og repræsentant for sonidera-stilen, der ligger til grund for den moderne cumbia. Celso Piña giver mig lyst til at rejse til gamle tider. Hans hårdtpumpet harmonika rammer simpelthen lige i mit gamle sømandshjerte.”

 

x

Bomba Estéreo – Cosmopol kl. 22:30

”Et af de få bands indenfor tropical-genren der kører et fuldt live line-up. Vi andre har elektroniske elementer ind over, men Bomba Estéreo er instrumental. Og så elsker jeg det element af psykedelisk rock, der er i deres musik. Et fedt og festligt band med den dejligste karismatiske forsanger.”

x

BONUS: Mere Cumbia, Moombathon og 3ball? – Læs Niels Fez Pedersens kronik om den sydamerikanske klubmusik.

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *