Spørg Oscar D’León om alt

Vi har fået audiens hos salsakongen, og du stiller spørgsmålene 

Det er ikke hr. hvem som helst, der gæster Amager Bio d. 1. november. Oscar D’León er en verdensstjerne og en vaskeægte levende legende. Du kan ikke sige salsa uden også at sige hans navn.

Oscar voksede op i Caracas, Venezuela, hvor hans to store passioner var baseball og musik. Med tiden tog hans interesse for musik over, og han begyndte at lære sig selv at spille kontrabas ved siden af hans arbejde som taxachauffør og fabriksarbejder. I takt med hans åbenlyse musikalske talent på bassen og ikke mindst hans vokal, blev Oscar en meget efterspurgt musiker på den Venezuelanske salsascene. Dette blev springbrættet til en omfattende og meget succesfuld karriere som førsteklasses musiker og showman.

x

I et interview med Chicago Tribune udtalte han: “My message is not about ecology or politics, but it’s simply that people have a good time and remember me as someone who loves them.” Og folk elsker ham tilbage! Han har status som en national helt i Venezuela, og han har modtaget adskillige priser for sin indflydelse på salsamusikken. Han har tilmed indspillet mere end 50 albums og har fået tildelt det sært nuttede men majestætiske kælenavn ”El Leon de la Salsa” (Salsaens løve).

Han har spillet i et utal af forskellige band-konstellationer, men han er nok mest berømt for det legendariske Dimensión Latina, hvor han skabte nogle af sine største hits, inklusiv ørehængerne ”Llorarás” og ”Pensando en Tí”. Det bliver bestemt ikke kedeligt, når den danseglade, karismatiske salsakonge og hans veltrimmede overskæg ligger vejen forbi Amager til noget af det ypperste, salsa genren kan byde på.

Brænder du inde med et spørgsmål til Oscar D’León, har du nu muligheden for at få det ud. Almonde møder ham nemlig ugen før hans koncert i Amager Bio, og vil i den anledning samle en række af jeres spørgsmål og stille dem til ”the man himself”.

Skriv dit spørgsmål i kommentarfeltet her nedenunder og husk, at alle spørgsmål er velkomne. Er du ikke facebook-bruger, er du også velkommen til at sende dit spørgsmål til redaktion@almonde.dk.

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *