Marts Koncerter

Fra dansk americana til elektronisk Maori – vi kommer vidt omkring i forårets første måned

CODY spiller 1. marts på VEGA

x

CODY – fredag d. 1. marts – Vega, København

CODY har i en årrække imponeret både den danske og den udenlandske musikscene med deres live performances, såvel som med deres udgivelser. Med deres støvede americana har de varmet op for en række frygtindgydende headliners, såsom; The National, Tindersticks, Bonnie ’Prince’ billy og Band of Horses. De har spillet på Roskilde Festival intet mindre end tre gange og denne gang er det dem, der indtager store Vega – og denne gang som hovednavn. Læs mere

x

Deas – søndag d. 17. marts – Posten, Odense

Søndag d. 17. marts er Saint Patricks Day og i den anledning indbyder Folk Club Fyn til ordentlig omgang irsk folkemusik og dertilhørende fadøl. Deas varemærke er den traditionelle irske dansemusik (jigs, reels, polka) fremført råt for usødet, tilsat lidt ekstra krydderier i form af kærlighedssange og solide instrumentalsoloer. Næsten alle i gruppen er flaskebørn af den irske folkemusikskole og flere har midlertidigt bosat sig på den irske vestkyst for at kunne fordybe sig yderligere i musikken. Læs mere

x

Duck Soup – lørdag d. 23. marts – Stengade, København

Det 7 mand høje SKA band Duck Soup er efter en lang periode blevet genforenet og spiller nu deres første koncert på Stengade. I 1999 udgav bandet albummet ’Planet SKA’ og fik fire stjerner med sig af GAFFA og siden har man ikke hørt meget til dem. Dette ændrer heldigvis ikke meget på kvaliteten af musikken og man kan godt gøre sig klar til et brag af en SKA danse aften, når Stengade slår dørene op kl. 21.00. Læs mere

x

Fatma Zidan – fredag d. 22. marts – Atlas, Aarhus

Dansk/Egyptiske sangerinde Fatma Zidan er oprindeligt uddannet harpespiller fra konservatoriet i Giza, men lagde, for 10 år siden, harpen på hylden og overgav sig til den internationale sangkarriere, der lå og lurede lige om hjørnet. Udover at have været fast sanger i Cairos operakor i 7 år, har Fatma Zidan arbejdet med nogle af Egyptens største popstjerner. Siden hun kom til Danmark i 2006 har hun udgivet to album: Muktale (2008) og Hawel (2010) som begge har indbragt hende Danish World Awards. Hun skriver universelle kærlighedssange, præget af en mellemøstlig lyd. Læs mere

 

WAI – lørdag d. 30. marts – Global, København

Fra den anden side af jorden får vi besøg af WAI (der betyder vand), der i hjemlandet er blevet nogle af de fremmeste ambassadører for landets maorikultur, i særdeleshed den musikalske del. Mina Ripia, sangerinde og sangskriver, og Maaka Mcgregor, musiker og producer, danner par både på scenen og bag ved scenen, og sammen har de på imponerende vis fusioneret gamle maori sange, elektroniske beats og organiske samples. Deres debutalbum WAI 100% (2010) blev nomineret til  to BBC World Music Awards og året efter, fik Mina Ripia prisen for bedste soloartist ved Maori Music Award – alt sammen med til at slå deres talent fast med syvtommer søm. Læs mere

Dette indlæg blev posted i Features og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *