World Guide til Roskilde ’13

En introduktion til musikprogrammet på årets festival

Verdensmusikken har i mange år haft en fremtrædende plads på Roskilde Festival og i høj grad været med til at tegne festivalens musikprofil. Dette års program byder igen på rig mulighed for at opleve musik fra alle dele af verden og vi har til inspiration i denne guide udvalgt 30 navne indenfor colombiansk cumbia, etiopisk jazz, kinesisk folkemusik, amerikansk country og en lang række andre stilarter. Vi arbejder ud fra en bred definition af begrebet verdensmusik, der både favner de akustiske folkemusiktraditioner og den elektroniske blandingsmusik, og alt hvad der ligger derimellem, hvilket guiden også vil reflektere.

Warm-up musikprogrammet er allerede i gang på festivalen og her er der også mulighed for at opleve world-inspirerede navne, som f.eks. det danske band Travelling Tribes og den svenske rapper Gnucci, men vores fokus er festivalens fire musikdage, torsdag til søndag. Har du kommentarer til vores valg eller til Roskildes world program generelt, så skriv endelig i kommentarfeltet. Vi vil være glade for feedback.

Klik på billederne nedenfor for at læse om de enkelte kunstnere.

 

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *