Tilbageblik på Alive

Fotogalleri og indtryk fra festivalen i Thy

Almondes udsendte hold havde en særdeles positiv oplevelse i weekenden på Alive festivalen, både hvad angik selve koncertoplevelserne, de velorganiserede rammer omkring festivalen, og den gode stemning blandt publikum og frivillige. Festivalens lille format taget i betragtning, med plads til blot 1100 gæster, var det ganske imponerende atGaarden Plantage 2 opleve hvor højt et niveau koncerterne blev afviklet på hvad angik de lyd- og scenemæssige forhold, der til fulde levede op til det stærke musikprogram. Festivalen finder sted i og omkring Plantagehuset, til dagligt et kulturhus i Thisted, hvor man finder hovedscenen i gården og den lille scene i salen indendørs. I år havde man dog udvidet med en tredje scene, havescenen, en teltscene i den tilstødende have til Plantagehuset, der således gjorde det muligt at præsentere et bredere musikprogram . Det til trods, var der meget få af festivalens 25 koncerter der overlappede hinanden tidsmæssigt, og som publikum havde man mulighed for at gå fra koncert til koncert uden de store pauser.

Om fredagen var festivalen stærkt udfordret af vejret, der bød på regn næsten konstant indtil en ni-ti tiden om aftenen. Musikprogrammet denne dag bød bl.a. på det danske band Workers in Songs, der i salen foran et begejstret publikum inviterede til amerikansk countryfest med alt hvad det indebar af skinger herrevokal, banjo og lapsteel, og tekster inspireret af de mytiske sydstater. Senere på aftenen spillede den danske DJ-duo Den Sorte Skole en fremragende koncert på havescenen, hvor de præsenterede en mere beat-orienteret fortolkning af numre fra deres seneste plade Lektion#3, der er skabt ud fra samples fra mere end 250 plader fra alle verdenshjørner. Aftenen blev sluttet af med bastung klubmusik i salen fra den københavnske producer Eloq, der blandede hårdtslående hip hop beats med forvrængede synths og vokalsamples.

Lørdagen bød på langt bedre vejr, og den afslappede stemning i eftermiddagssolen udgjorde en perfekt baggrund for Folkeklubben, der åbnede havescenen med deres viser med historier om forliste parforhold, stamgæsterne på den lokale kro og opsange til  Ebo Taylor 2fællesskabsfølelsen i “For Pengene” og “Fedterøv”. Om aftenen spillede den ghanesiske highlife- og afrobeatlegende Ebo Taylor med hans storsvingende band The Afrobeat Academy på gårdscenen, en koncert der for alvor fik sat gang i dansen blandt publikum. Klassikere som “Heaven” og “Love and Death” blev leveret i fremragende udgaver, og Taylor og bandet virkede utrættelige og måtte nærmest kaldes fra scenen til sidst for at tidsplanen kunne overholdes. Almonde lavede efter koncerten et interview med Taylor, der snart vil kunne ses her på siden.

Almonde havde i anledningen af festivalen udloddet signerede plader med Ebo Taylor og Folkeklubben og vinderne blev: Hans-Henrik Siig, København; Simon Søndergaard, Thisted; og Dennis Hjortshøj, Vestervig.

Se vores fotogalleri fra festivalen nedenfor:

Dette indlæg blev posted i Features og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *