Septembers koncerter

Månedens anbefalinger med bl.a. Images Festival og mexicansk electro-fusion

Ajinai i artikel 2

Images Festival – til og med 7. september – Dronning Louises Bro, København; Godsbanen, Århus; og Karolinelund, Aalborg

Images Festivalen er i fuld gang og byder også denne weekend på mange spændende koncerter i København, Århus og Aalborg. Hos orkestret Alif Ensemble, der består af musikere fra seks forskellige mellemøstlige lande, blandes traditionelle arabiske strenge- og perkussion-instrumenter med el-bas, trommer og electronica (Aalborg, torsdag og København, lørdag). DJ-duoen Den Sorte Skole mixer med udgangspunkt i deres seneste plade Lektion#3 samples fra alskens musik verden over, mens Copia Doble Systema præsenterer et nyt samarbejde med den indiske sangerinde Alo Wala (Århus, fredag og København, lørdag). Fra Mongoliet kan man opleve bandet Ajinai (billedet ovenfor), der blander strubesang og hestehovedviolin med en nutidig rocklyd (Århus, fredag og København, lørdag – Images afterparty). Den syrisk-amerikanske rapper navn Omar Offendum har i lyset af den nuværende situation i Syrien fået stor opmærksomhed for sine systemkritiske tekster, der skiftevis er på engelsk og arabisk. På Images understøttes han musikalsk af et af de store DJ-navne i dansk hip hop Phase 5 (København, fredag og Århus, lørdag).

På Dronning Louises bro i København kan man fredag opleve et musikalsk samarbejde mellem den populære sanger og guitarist Blick Bassy (billedet) fraBlick Bassy, photo Hans Speekenbrink Camaroun og den senegalesiske jazz- og rockguitarist Hervé Samb. Samme sted dagen efter er begge musikere også en del af all-star ensemblet African Experience, der derudover tæller kenyanske Makadem, og fætrene Ba Cissoko og Sekou Kouyate fra Guinea på henholdsvis akustisk og elektrisk kora. For fans af afrikansk musik i Aalborg og Århus, byder Images weekenden på DJ-sæt fra amerikanske Brian Shimkovitz, der under navnet Awesome Tapes From Africa står bag en særdeles populær blog, hvor han præsenterer sjældne kassettebånd fra sine rejser i bl.a. Ghana, Senegal og Etiopien (Aalborg, fredag og Århus, lørdag). Shimkovitz’ sæt i Århus lørdag aften, efterfølges endvidere af koncert med den sudanske rapper Emmanuel Jal. For det komplette program og tidsplan se festivalens hjemmeside

Astrozub – 12. september – Klaverfabrikken, Hillerød

Den danske kvartet Astrozub spiller afdæmpet og melankolsk instrumentalmusik, med udgangspunkt i melodiske kompositioner og det lydhøre sammenspil mellem de fire instrumentalister. Gruppen består af Afenginn medlemmerne Kim Nyberg på mandolin og Rasmus Krøyer på klarinet, pedalsteel guitaristen Maggie Björnlund, bl.a. kendt fra countrygruppen the Darleens og Jake Whites tourband, og bassisten Jens Chemnitz. Astrozub beskriver selv deres musik som “celestial folk fra mælkevejens fortabte spillemænd”. Besøg Klaverfabrikken d. 12 og bliv klogere på hvad dette dækker over.

Mexican Institute of Sound – 21. september – Global, København

Der skulle være garanti for en fest når Mexican Institute of Sound gæster Danmark for første gang siden Roskilde Festivalen i 2010. DJ og producer (og pladeselskabsdirektør for EMI Mexico) Camilo Lara startede projektet tilbage i 2005, og har henover fire albums på opfindsom vis kombineret mexicanske og latinamerikanske genrer som cumbia, cha cha cha og mariachi med elektronisk musik, hip hop og en god dosis galskab. På det seneste album Politico fra sidste år har mange af teksterne en mere seriøs og samfundsbevidst karakter end tidligere, som f.eks. nummeret “Mexico” der omhandler narkotrafikken i landet. Musikken er dog ikke blevet mindre dansevenlig af den grund. Mexican Institute of Sound er i realiteten et enmandsprojekt, men i livesammenhæng optræder Lara med band.

Balkan Beat Party feat. Bjonko & Copenhagen Chalgija – 28. september – Atlas, Århus

Den sidste lørdag i måneden byder på Balkanfest i Århus med Bjonko Stosic og Copenhagen Chalgija, der regnes som et af de fremmeste orkestre indenfor Balkan-musik herhjemme. Bjonko, der er født og opvokset i Danmark, stammer fra en makedonsk musikerfamilie og turnerede allerede i teenageårene som musiker rundt i Europa, og hans virtuose klarinetspil er orkestrets omdrejningspunkt. Repertoiret er domineret af hurtige dansenumre hentet fra fest- og bryllupsmusikken på Balkan, som den kendes fra regionens populære brass bands. Udover Bjonko på klarinet, og lejlighedsvis saxofon, tæller orkestret trompet, harmonika, bas, trommer, og sangerinden Elina Todorova.

Dette indlæg blev posted i Features og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *