Almonde møder Ebo Taylor

Se vores interview med afrobeat-legenden

Ebo Taylor 4

I midten af august lejede Almonde en billig stationcar, og sendte et lille, men talentfuldt hold af musik-entusiaster den lange tur fra København mod det Nordjyske for at dække Alive Festivalen i Thy.

Da festivalen i sin tid offentligjorde Ebo Taylor som et af hovednavnene, gik der ikke lang tid før alt var planlagt og tilrettelagt på Almondes kontor. Efter flere langdistance-opkald og mailkorrespondancer med Ebo’s manager lykkedes det os at få arrangeret et live-interview med Afrobeat-legenden, som vi så inderligt ønskede.

Efter en fantastisk koncert på gårdscenen lørdag aften fik vi “eskorteret” festivalens muligvis ældste og indiskutabelt bedst klædte mand indenfor i det såkaldte URT-hus hvor interviewet skulle finde sted. Han virkede lidt træt, og udmattelsen var forståelig da ghaneseren snart runder firs og havde leveret halvanden times showmanship i verdens(musik)klasse. At dette overhoved er muligt er tilgængelig fuldstændig uforståeligt for undertegnede.

Vi har klippet de bedste bidder fra interviewet sammen og delt det op i tre dele.

I 1. del fortæller Ebo Taylor om hvordan han som ung fik interesse for musik, den nuværende musikscene i Ghana og ikke mindst hans højst interessante syn på, hvorfor det europæiske publikum forstår hans musik bedre end det afrikanske.

 

I 2. del fortæller Ebo om, hvordan han tror at fremtiden for afrobeat ser ud,  hvordan det har ændret sig over årene, fremtiden for Ebo Taylor selv og selvfølgelig hans forhold til Fela Kuti både som ven, samarbejdspartner og inspirationskilde.

 

I 3. del stiller det fremmødte publikum spørgsmål. Her fortæller Ebo blandt andet om sine musikalske budskaber og den ghanesiske nationale identitet i hans musik.

Videoredigering: Magnus Kjersgaard

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *