Oktobers koncerter

Vi peger på fire koncerter der kan gøre efteråret en hel del lysere

Bombino Slide

Guitaristen Bombino kan opleves i Malmø denne måned

Miav

Copia Doble Systema – 11. oktober – Huset, Esbjerg

Det København-baserede band Copia Doble Systema blev dannet i 2009 som et nordisk svar på den digitale cumbia, blandingen af traditionelle latinamerikanske rytmer og elektronisk basmusik, og har i høj grad været medvirkende til musikkens udbredelse herhjemme. Den musikalske konstellation har ændret sig løbende gennem årene – for tiden er bandet en duo, der udgøres af de to DJs og producere Copyflex og Julius Sylvest. Udover Danmark, har Copia Doble Systema optrådt på klubber og festivaler rundt om i Europa og i Latinamerika, og samarbejdet med prominente navne som El Hijo de la Cumbia, Diplo og Filastine. Forvent en aften med nyskabende klubmusik og farverige visuals på Huset i Esbjerg.

Miav

Concha Buika – 20. oktober – Viften, Rødovre

Der er en helt særlig oplevelse i vente når den spanske sangerinde Concha Buika besøger Viften. Buika, der voksede op på Mallorca som barn af afrikanske immigranter, blander på original vis inspirationer fra flamenco, jazz og afro-cubansk musik med sin unikke og særdeles udtryksfulde sangstemme som det naturlige omdrejningspunkt. Det seneste album “La Noche Más Larga” (“Den Længste Nat”) fra i år har fået glimrende anmeldelser og bekræfter igen Buikas store musikalske spændevidde, fra afdæmpede jazzballader til uptempo latin numre. Buikas koncert under Copenhagen Jazz Festival sidste år viste ligeledes at hun er en udadvendt performer, der i den grad formår at holde publikums opmærksomhed.

Miav

Bombino – 23.  oktober – Babel, Malmø

Guitaristen og sangeren Bombino er den nye stjerne indenfor ørkenblues-musikken, der har udspring i Sahara regionen i det nordlige Afrika. Bombino er en del af Tuareg nomadefolket i denne regionen og hans sange omhandler i udbredt grad Tuaregernes livsvilkår og kultur. Musikken bærer referencer både til ørkenblues-legender som Tinariwen og Ali Farka Touré, og vestlige guitarikoner som Jimi Hendrix og Jimmy Page. Det seneste album “Nomad” fra i år er produceret af Dan Auberbach fra rockduoen The Black Keys og fik bl.a. Rolling Stone Magazine til at skrive ”A perfect match of sound and soul [that] introduces a new guitar hero”. Bombino spillede en fremragende  koncert på årets Roskilde Festival, og var man blandt dem, der godt kunne have brugt et par timer mere af hans guitareskapader, byder chancen sig nu d. 23. i Malmø.

Miav

Bassekou Kouyate & Ngoni Ba – 25. oktober – Global Copenhagen

Et par dage senere kan man i København opleve mere blues fra Afrika, når et af de helt store navne fra Mali Bassekou Kouyate giver koncert med sit band Ngoni Ba. Kouyate er kendt som for sit mesterlige spil på den traditionelle lut ngoni’en, et instrument, hvis lyd han i den grad har været med til at videreudvikle og gøre til et centralt komponent i moderne malisisk musik. På trods af at Kouyate har været professionel musiker siden midten af 1980’erne og spillet med legender som Toumani Diabaté og Ali Farka Touré, var det først i 2007 at han begyndte at udgive albums i eget navn med fast opbakning fra Ngoni Ba. Det seneste “Jama Ko” er både i danske og udenlandske medier blevet betegnet som et karrieremæssigt højdepunkt, og det kan næsten ikke undgå at blive en stor aften på Global d. 25.

Dette indlæg blev posted i Features og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *