World-mandage i Tivoli

Musiknavne fra hele verden besøger forlystelsesparken

MaiaBarouh_596_320

Verdensmusikken har sin helt egen scene i den gamle forlystelsespark i hjertet af København. Det er Harmonipavillonen, som danner fysisk ramme om konceptet, der passende nok hedder Mundomandag, da der hver mandag, indtil Tivoli lukker i september, bliver præsenteret en række navne inden for verdensmusikken. Programmet minder os om, at verdensmusik netop er musik fra hele verden, da det både byder på israelsk jazz, klezmer, fado, senegalesisk kora, nordisk folkemusik samt diverse hybridformer som resultat af samarbejder på tværs af lande og kontinenter.

Blandt de 22 annoncerede navne finder vi Ellika-Solo-Rafael, som er en international trio, der på vellykket vis blander svensk folkemusik med senegalesisk griot-musik og mexicanske rytmer. Fra Finland kommer gruppen Tsumi Sound System, der opdaterer den nordiske folkemusik-tradition med en pågående intensitet, som man normalt finder inden for rock- og punkmusikken. I en helt anden boldgade finder vi Burkina Electric, som er et internationalt projekt med base i Burkina Faso. Musikken er et globalt miks af dance, electronica og vestafrikansk sang og rytmer. Endelig er der den fransk-japanske fløjteist Maïa Barouh, der med sit personlige udtryk med påvirkning fra japansk manga og electronica både spiller, synger, danser og nogle gange alt sammen på samme tid, når hun optræder.

Det er med andre ord et alsidigt musikprogram, Tivoli har sammensat på Harmonipavillonen, der er opført i 1907 og engang husede en karrusel.

Læs hele programmet her

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *