Lørdagens udvalgte world

Patchankas Alex Ferlini udpeger sine favoritter på Roskildes tredjedag

alex_ferliniMed deres festlige blanding af ska, punk og balkan har danske Patchanka vundet ry som et fremragende liveorkester i både ind- og udland. Siden bandet fandt sammen i 2004, har de turneret i en lang række europæiske lande og udgivet to plader, senest “Normalize This!” fra sidste år.

Trommeslager Alex Ferlini er dykket ned i dagens musikprogram og præsenterer her sine tre world-favoritter – herunder en af Patchankas helt store musikalske helte:

Les Ambassadeurs feat. Salif Keita, Amadou Bagayoko and Cheick Tidiane Seck – Arena kl. 18 

“Det må være det stærkeste landshold Mali har stillet med i årevis! For folk med forkærlighed for (vest)afrikansk musik er det her et must-see. Det er kun et år siden, jeg var på min første rejse til Vestafrika, og jeg blev, som så mange andre, ramt af musikken. Der er musik og dans alle vegne og på alle tider af døgnet. Nu kommer musikken og festen til Roskilde. Les Ambassadeurs er gendannet efter 25 år, og med sig har de ingen ringere end kongesønnen Salif Keita, der gav et brag af en koncert på Roskilde i 2003, og Amadou Bagayoko kendt fra Amadou & Mariam – også flittige gæster på Roskilde. Det bliver et Mali-brag!”

Manu Chao & La Ventura – Orange kl. 19.30

“Egentligt behøver Manu Chao ingen introduktion. Den lille fransk/spanske verdensstjerne med det store hjerte er kendt af de fleste – også i Danmark, hvor tidligere optrædener på Arena, Orange, KB-hallen og til torsdagsdemo for Ungdomshuset har henrykket folk på tværs af genretilhørsforhold. Og det siger i virkeligheden meget: For mig er Manu Chao en af de ypperste repræsentanter for en særlig crossover mellem genrer – noget som mit eget band, Patchanka, er dybt inspirerede af. Det er reggae, det er punk, det er ska – og alt muligt indimellem det. Med La Ventura skærer han yderligere ind til kernen med en besætning på kun fire – fænomenet Madjid på guitar, det franske lokomotiv Gambeat på bas og den tidligere percussionist fra legenderne Mano Negra, Philippe, på trommer. Det er mere upoleret, mere rocket, men det er altid fest – det er Manu Chao & La Ventura!”

Dengue Dengue Dengue! – Apollo kl. 24

“Har du hørt om elektro-cumbia? Det havde jeg heller ikke, før jeg stødte på peruanerne Dengue Dengue Dengue! Jeg forestiller mig, at midnat på Roskilde uden diskussion er det bedste tidspunkt til et sælsomt psykedelisk mix af cumbia, techno og dub. Dertil kommer, at Lima-duoen – der altid optræder skjult bag inka-lignende masker – medbringer VJ’en Sixta. Du kan med andre ord forvente et sydamerikansk bombardement af lyd, lys og psykedeliske visuals – cuuuumbia!”

Dette indlæg blev posted i Features og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *