Alverdens Festivaler: Filippinerne

Malasimbo Festival bjergtager ved sin unikke profil og beliggenhed

Malasimbo_Festival_595_320

Hvad hedder festivalen?

Malasimbo Festival

Hvor i verden?

Lidt uden for byen Puerto Galera på øen Mindoro i Filippinerne. Ligger ca. 150 km syd for hovedstaden Manila.

Hvornår afholdes den?

I anledning af Malasimbos Festivals femårsjubilæum i 2015 bliver festivalen næste gang afviklet over to på hinanden følgende weekender, den 5.- 8. og 14. – 15. marts.

Hvad kendetegner festivalen?

Malasimbo Festival er en relativt lille udendørsfestival med blot få tusind betalende gæster. Den ligger smukt i et græsterasseklædt amfiteater for foden af Mount Malasimbo med en fortryllende udsigt ud over Puerto Galera Bugt. Den naturskønne location er derfor en attraktion i sig selv.

Kendetegnende for festivalen er, at det er en musik- og en kunstfestival samtidig med, at den har et fokus på bæredygtighed og bevarelse af de indfødtes kulturer på Mindoro. På festivalens hjemmeside fremgår det, at Malasimbo Festival er den første internationale festival af sin art i det asiatiske stillehavsområde, samt at eventyr, miljø og bæredygtig turisme er pejlemærkerne for festivalens arbejde.

Musikprogrammet er blandet – fra elektronisk musik til jazz – og det er nok ikke, hvad man vil kalde en verdensmusikfestival. Mængden af artister er ikke imponerende, men vi taler også om en festival, hvor kvalitet mere end kvantitet er i højsædet.

Malasimbo_Festival_4

På festivalen er kunsten først og fremmest synlig i den såkaldte Skulpturhave, hvor kunstnere, overvejende filippinske, frembringer og udstiller deres værker. Værkerne, typisk installationer, interagerer i større eller mindre grad med det omkringliggende landskab, og hvert år kommer der nye værker til.

Bæredygtighed og kulturbevarelse er fokusområder, som arrangørerne tilsyneladende vægter højt. Blandt andet har festivalen supporteret flere skovgenopretningsprojekter i lokalområdet, ligesom urbefolkningen på Mindoro, et kludetæppe af folkeslag, inviteres med til festivalen. Her viser de så det bedste, deres kulturer kan frembringe, gennem eksempelvis dans, musik og brugskunst.

Udvalgte navne der tidligere har gæstet festivalen

José González

Robert Glasper Experiment

Roy Ayers

Omar

Mad Professor

Hvordan kommer man dertil?

For at komme til Filippinerne skal man typisk mellemlande i eksempelvis Hong Kong eller Singapore eventuelt med en europæisk lufthavn som første mellemlandingshop. Man kan vælge mellem flere flyselskaber, eksempelvis SAS. Der er mange muligheder, som man kan se ved at orientere sig på Momondo, og priserne starter ved ca. 4300 for en returbillet (Der tages forbehold for prisændringer).

Ved ankomst i Manila er det lettest at tage bussen til havnebyen Batangas. Busselskabet hedder JAM og billetprisen er ca. 20 kroner. Derfra går der en færge til Puerto Galera. Sejltiden er 1-2 timer og billetprisen ca. 35 kroner. Som man kan se, ligger den samlede pris for transporten fra hovedstaden til festivalen i den meget lette ende af udgiftsskalaen.

Malasimbo_Festival_5

Hvor kan man overnatte?

Puerto Galera er et turistområde, og mulighederne for overnatning er talrige. En tilfældig søgning på fire hoteller/resorts i området White Beach – lidt uden for Puerto Galera by men tættest på festivalen – viser, at prisniveauet svinger fra omkring 200 – 500 kroner for en overnatning for to personer på et dobbeltværelse. På www.puertogalera.org kan man få et overblik over overnatningsmulighederne samt læse mere om udbuddet af aktiviteter i området.

Hvad koster billetten?

Man kan købe et paspartout til alle dagene – det koster mellem 750 og 820 kroner afhængigt af købstidspunktet. Man kan også købe billetter til udvalgte dage – her svinger priserne ret meget alt efter hvilken dag, man køber billet til. I anledning af femårsjubilæet må man nok påregne, at billetpriserne ser lidt anderledes ud. Ved en simpel Google-søgning er 2015-billetterne tilsyneladende ikke sat til salg endnu.

Mad og drikker/Hvad koster det at leve?

Ifølge Lonely Planet er prisniveauet på Filippinerne lidt højere end i Thailand og Indonesien, men stadig lavt sammenlignet med vestlige standarder, ikke mindst uden for Manila og Cebu City. Lavbudgetsturisten vil således kunne klare sig for omkring 125 kroner/dag alt inklusive med overnatning på hostels og guesthouses. Rejser man på et mellembudget, skal man nok doble op, så budgettet hedder ca. 250 kroner/dag, inklusive overnatning på hotel, hvor komforten er acceptabel eller god. Bemærk i øvrigt at priserne kan svinge utroligt meget, afhængig af om det er lav- eller højsæson; således ligger Malasimbo Festival i højsæsonsperioden.

Når man nu alligevel er der, kunne det være interessant at opleve…

Der er flere attraktioner i området, som det er værd at stoppe op ved. Naturen er et kapitel for sig selv med blandt andet vandfald, strande, koralrev og naturparker. Oplev blandt andet det smukke Tamaraw Vandfald eller tag ud til koralrevene i området og kig på farvestrålende fisk. Der er også mulighed for at tage ud til områder, hvor de oprindelige stammefolk bor.

Dette indlæg blev posted i Features og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *