Til gnaoua i Marokko

En fototur til årets udgave af Essaouira Gnaoua & World Music Festival

Jeg havde kun hørt en enkelt gang om gnaoua-festivalen i Essaouira, da min “mélomane” ven Mathias Laursen foreslog, vi kunne tage derover. Det var i løbet af Womex Festival i 2009, at jeg første gang hørte om festivalen gennem den danske musikjournalist Torben Holleufer. Jeg husker vagt, at han prøvede at forklare mig om hele gnaoua- fænomenet; at det ikke bare handler om trommer og musik men også tro og ånder. Mine mojitos lod kun begreber som magi, farver og musik klistre sig fast i min hukommelse. Men dette – samt udsigten til igen at besøge den dejligste by, jeg havde oplevet på min tur til Marokko i starten af 2000’erne og selskabet af dejlige venner – var også mere end rigeligt til at motivere en af de bedste ferier, jeg har haft.

Læs også vores guide til Essaouira Gnaoua & World Music Festival i serien “Alverdens festivaler” her.

Dette indlæg blev posted i Features og tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *