Lørdagens udvalgte world

Dagens must-see koncerter på Roskilde ifølge Debre Damo Dining Orchestras Søren Skov

Søren Skov er en dedikeret fan af afrikansk musik i dens mange afskygninger, hvilket også danner grundlaget for hans virke som musiker. Som del af orkestret WhoAreYouPeople? soren_skovhar han introduceret det danske publikum for storsvingende afrobeat i Fela Kutis ånd, mens han senest med kvintetten Debre Damo Dining Orchestra er dykket ned i Etiopiens unikke musikarv. Debre Damo Dining Orchestra udgav sidste år deres singledebut “Yesega Wot”, der har fået en flot modtagelse internationalt blandt bloggere og DJs. Blandt andet har den tonangivende britiske DJ og radiovært Gilles Peterson spillet den i sit ugentlige program på BBC Radio 6. Søren optræder derudover fra tid til anden som DJ, hvor han med sin store samling af afrikanske vinyler formår at fyre op under ethvert dansegulv.

The Polyversal Souls – Avalon, kl. 16

“I 90’erne var Tyskland et foregangslands i forhold til hele neo-funk bølgen, med orkestre som Poets of  Rhythm og diverse udspring heraf som Bus People Express og Soul Saints. En af de centrale figurer i alle disse orkestre var trommeslageren Max Weissenfeldt, som sammen med sin bror også dannede orkestret Whitefield Brothers, der på deres seneste plade særligt udforskede de etiopiske musiktraditioner. Med Polyversal Souls dykker Max Weissenfeldt specielt ned i de vestafrikanske traditioner, og med hans baggrund i 60’ernes soul og funk bliver det med garanti super funky, festligt og dansabelt.”

Lyt til The Polyversal Souls 

Songhoy Blues – Gloria, kl. 18.30

“Songhoy Blues’ Music In Exile er et af de albums, jeg har lyttet mest til i foråret. Hjerteskærende som det dybeste blues, tørt som ørken, påtrængende som sandstorm og rigtig rigtig svært at stå stille til. Repetivive guitarriffs over et insisterende groove toppet med call-response vokaler og håndklap.”

Lyt til Songhoy Blues

Africa Express – Arena, kl. 23

“Stort, larmende, kaotisk, smukt og rørende, præcis som Afrika. Kunne sagtens blive en koncert, der gik over i historien. Det bedste fra mange forskellige traditioner og stilarter. Nøje selekteret og orkestreret af Damon Albarn,  det kan ikke rigtig gå galt.”

Se introvideo til Africa Express

Dette indlæg blev posted i Features og tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *