Velkommen til Almonde.dk

Almonde.dk er et nyt musiksite. Vi har ét formål: At skrive om og præsentere musik man næsten aldrig hører noget om.

Det er musik, der sjældent bliver spillet radioen, musik de etablerede medier sjældent interesserer sig for, og musik der ofte må leve et tilbagetrukket liv på bagerste hylde i pladebutikken – hvis det overhovedet findes der.

Terakaft - foto: Morten Sarring

Det synes vi er ærgerligt. Dels fordi denne musik repræsenterer 99% af alt musik spillet rundt omkring i verden,  dels fordi vi tror på, at den næste sound og det næste trendy beat opdages ved at kigge udad – ikke bagud eller indad, men allermest er det ærgerligt fordi, det ofte er fantastisk musik.

Meget af den musik, du vil møde her, bliver ofte kaldet verdensmusik.  Det vil vi også gøre. Vi vil dog ligeså tit kalde det afrobeat, balkan, cumbia, kuduro, garifuna, sufi, ska osv. osv.

Bag Almonde.dk står det regionale spillested Global Copenhagen. Dette til trods, er vi et uafhængigt site, og tillader os til enhver tid at være kritiske.  Almonde.dk er ikke en reklamesøjle for nogen. Vi er her for musikken og kun musikken.

Du kan finde følgende indhold på Almonde.dk

  • I ”Features” er der frit slag om alt mellem det musikalske himmel og helvede.
  • Kronikken er alt det, man ikke må fylde nettet med: Lange og dybdeborende artikler om emner med relevans. Vi tror på, at vores læsere har tid nok til at læse noget ordentligt musikjournalistik.
  • Into the Wild er fotoreportager fra.. ja.. ”the wild”. The wild kan være junglen et sted i Sydamerika, men det kan ligeså godt være øvelokaleforhold i Warszawa. Med ”Into the Wild” er det håbet, at vi kan tage vores læsere med på en lille rejse til steder, hvor musikken lever under andre forhold end de hjemlige.
  • I Voxpoppen får den såkaldt almindelige dansker taletid – så længe det handler om verdensmusik, og alt det der ligger i dette begreb.

Vi håber du vil tage godt imod os.

Vh Almonde.dk

Har du en selv en idé, eller en artikel der bare skal skrives, er du mere end velkommen til at skrive til os på redaktion@almonde.dk.